Ik wil van mijn haar af!

Voor vele vrouwen en soms ook mannen is het een irritatie: al die haren! Haren onder de oksels, op de benen en schaamhaar zijn vaak heel erg vervelend. Het liefst zou ik zelf ook het hele jaar haarvrij zijn. Ik wil zelf ook het liefst zo min mogelijk te hoeven scheren en dat pijnlijke harsen is al helemaal niks voor mij! Maar hoe kom ik dan wel van mijn ongewenste haren af? In deze blog ben ik op onderzoek uitgegaan, naar manieren om het beste van jouw ongewenste haren af te komen. En het liefst op een pijnloze en duurzame manier natuurlijk. Dus zet ik hier drie mogelijke oplossingen op een rijtje:

Oplossing 1: Lycon Wax

Lycon Wax is een nagenoeg pijnloze variant van harsen. De wax is afkomstig uit Australië en is samengesteld uit bijenwas en natuurlijke hars. De hars hoeft, in tegenstelling tot normale hars, niet op hoge temperaturen gebruikt worden en kan ook gebruikt worden op korte haartjes. Je hoeft je haren dus niet lang te laten groeien voordat je ze kan laten waxen. Een voordeel van Lycon Wax is dat de huid ook nog eens wordt gevoed, waardoor je een glad en zacht resultaat krijgt. En na de behandeling blijven de haren natuurlijk veel langer weg, dan als je een scheermesje zou gebruiken! LyconWax kan voor het hele lichaam worden gebruikt, maar is erg gebruikelijk voor de bikinilijn.

Oplossing 2: Elektrolyse

Elektrolyse is een vorm van elektrisch ontharen waarbij de haren definitief worden verwijderd. Deze behandeling is geschikt voor het ontharen van kleinere oppervlaktes. Bij de behandeling wordt er een dun naaldje langs de haar in de huid gebracht. Door middel van een stroomstootje wordt het haarzakje vervolgens verwijderd. Een groot voordeel van deze behandeling is dat deze, in tegenstelling tot IPL en laser, makkelijker haren die licht getint zijn verwijderen. De behandeling wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren, de meeste ervaren het als een prikkeling. Elektrolyse wordt vooral gebruikt voor kleine oppervlaktes zoals de bovenlip of de kin.

OPLOSSING 2: DEFINITIEF ONTHAREN IPL

IPL is een vorm van definitief ontharen die heel effectief en vrijwel geheel pijnloos te werk gaat. Dit is een manier van ontharen waarbij de haren worden verwarmd door middel van een lichtflits. Vervolgens wordt het licht geleid door het pigment in de haar, waardoor het haarzakje wordt verhit en op deze manier vernietigd wordt. Uit het haarzakje wat vernietigd is kunnen vervolgens geen haren meer groeien. Het aantal behandelingen dat nodig is voor het optimale resultaat is afhankelijk van het gebied dat onthaard moet worden en de wensen van de klant. Bij elke behandeling wordt een bepaald percentage van de haren verwijderd, daarvoor zijn er meerdere behandelingen nodig. Daarnaast heeft iedereen ook inactieve haarzakjes heeft, die met de tijd actief kunnen worden. Een voordeel van de IPL is dat deze voor elk lichaamsdeel kan worden gebruikt.

Keuze genoeg dus! Ben jij geïnteresseerd in één van deze ontharingsbehandelingen? Neem dan contact op met ons huidinstituut in Nistelrode. Bij Bt Didi wordt Lycon Wax vaak gebruikt voor een Brazilian Wax. Elektrolyse wordt in de salon gebruikt bij ontharing van kleine oppervlakken, zoals de bovenlip. IPL kan daarentegen zowel gebruikt worden voor grotere oppervlaktes, zoals de benen, oksels of bikinilijn, als op het gezicht. Heb jij nog vragen over één van deze behandelingen, kom dan langs of stuur ons een mailtje.

Boekt u voor 1 mei een professionele I.P.L. definitieve ontharingskuur van onderbenen en bikinilijn? Dan ontvangt u de gehele kuur I.P.L. van de oksels t.w.v. € 708,- cadeau. Bekijk deze actie op onze website.

Bt Didi, oog voor U en uw huid. 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s